IMG_8741

Grillowana krowa

IMG_8741 IMG_8745 IMG_8757 IMG_8764 IMG_8768 IMG_8788 IMG_8801 IMG_8804 IMG_8807

 

Próbowałem w Polsce zrobić dobrego steka kilkanaście razy. Nigdy mi się nie udało. Przeczytałem na ten temat wiele przepisów i poradników, próbowałem wielu sposobów niestety nigdy efekt nie był zadowalający. Jesteśmy w Madrycie,  postanowiliśmy rozpalić grilla. Kupiliśmy od niechcenia trochę wołowiny. Efekt był oszałamiający !

Nie ma porównania między krową kupowaną w PL i tą kupioną w Hiszpani.

Steka smażyliśmy 3 minuty z każdej strony z zegarkiem w ręku. Po zdjęciu z grilla odczekaliśmy jeszcze 120 sekund.

W połączeniu z plackiem tortilli i grilowanymi warzywami, oraz własnoręcznie mieszaną sangrią – niebo w gębie :)

 

Wniosek jest prosty – w Polsce nie da się kupić dobrej wołowiny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>