IMG_7335

Kurczak w sosie serowym

Odechciało nam się jadać w knajpach, naszła nas ochota na gotowanie. Szybkie odwiedziny w pobliskim sklepie i decyzja padła na coś serowego – w końcu jesteśmy w Paryżu. Po kilku chwilach udało nam się zebrać z półek potrzebne składniki. Powrót na kamping i bierzemy się do gotowania.

Pierś z kurczaka w dojrzewającej szynce w sosie serowym, do spożycia wraz ze świeżą bagietką i wyśmienitym białym winem to naprawdę coś co po tygodniach jedzenia kebaba i bratwursta rozłożyło nas na łopatki.

Przepis improwizowany co za tym idzie bardzo prosty.

Kilogram piersi z kurczaka posolić i popieprzyć, zawinąć w szynkę dojrzewającą. Usmażyliśmy naszego kuraka na maśle co dało mu fajny posmak.

Gotowy sos serowy który znaleźliśmy w sklepie wspomogliśmy kostką 200g sera brie oraz 100g blue cheese.

Wszystko się rozpuściło, dodaliśmy mięso i zabraliśmy się za pałaszowanie. Podaliśmy to w akompaniamencie sałatki z pomidorów.

Polecam :)IMG_7300

IMG_7301IMG_7345

IMG_7328IMG_7327IMG_7329IMG_7331

IMG_7334IMG_7335

IMG_7346IMG_7349IMG_7352

 

M

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>